Introduktion til fransk ost: Et eventyr i de franske ostes verden
Fransk ost er en lækker og alsidig mad. Det kan serveres til morgenmad, frokost eller aftensmad.
Ost er blevet fremstillet i Frankrig i århundreder. Franskmændene har udviklet deres egen måde at lave ost på, som er anderledes end andre europæiske lande. Franske oste er ofte lavet af rå mælk, og de er lagret til perfektion i en kølig kælder.
Den mest berømte franske ost er Camembert, som blev opfundet i Normandiet i 1791 af Marie Harel, en bondekone, der havde mistet sin ko og ikke havde råd til at købe mere mælk.
Oste lavet af rå mælk i Frankrig
Der er mange typer ost lavet af rå mælk i Frankrig. Fra brie til camembert, disse oste er lækre og har en anderledes smag end andre oste.
Nogle af de mest populære franske oste, der er lavet af rå mælk, omfatter brie, camembert og roquefort. Disse tre er alle blødmodne oste, hvilket betyder, at de har en hvid skorpe med et blødt indre. De har alle en cremet tekstur og passer godt til vin eller øl!
Osteklassifikationer og produktionsformer i Frankrig
Frankrig er et af de mest populære lande for ost. Franske oste er klassificeret i fire kategorier – friske, blødmodnede, hårde og blå.
Frisk ost er lavet med mælk, der ikke er blevet opvarmet eller forarbejdet på nogen måde. Det omfatter flødeost, ricotta og hytteost. Blødmodne oste har fået lidt tid til at modne, før de spises, og kan kendes på deres hvide skimmelsvamp. Disse oste omfatter brie, camembert, roquefort og gorgonzola. Hårde oste er dem, der har haft en lang hærdningsproces med tilsætning af salt eller et andet tilsætningsstof for at give dem deres karakteristiske tekstur og smag – disse omfatter cheddar, edam og parmesan. Blå oste er lavet af mælk, der er blevet podet med sporer fra skimmelsvampen penicillium roqueforti, som giver den dens karakteristiske blå årer – disse inkluderer stilton, gorgonzola d
Hvad er den ældste kendte franske ost?
Den ældste kendte franske ost er Roquefort. Roquefort er en halvblød, cremet blåskimmelost, der er lavet af fåremælk og har en kraftig smag.
Du kan læse meget mere om roquefort osten her.
Få mere information om french cheese her.
Roquefort blev først skabt i det 11. århundredes Frankrig og er blevet fremstillet ved samme proces lige siden. Den blev traditionelt lagret i de naturlige huler i Pyrenæerne, men i dag lagres den i menneskeskabte huler.
Hvordan kom franskmændene ind i ostefremstilling?
Franskmændene er kendt for deres lækre oste. Den første ostefremstilling startede i Frankrig omkring 4500 f.Kr.
Franskmændene har en lang historie med ostefremstilling. Det hele startede omkring 4500 f.Kr., da den første ost blev lavet i Frankrig. I de dage var processen med at fremstille ost for det meste forsøg og fejl. I dag er det en videnskab med mange trin, herunder gæring og ældning.