Bliv kreativ i køkkenet med legemad – opskrifter til børn og voksne

Bliv kreativ i køkkenet med legemad – opskrifter til børn og voksne

maj 1, 2023 Slået fra Af

Madlavning kan være en sjov og kreativ aktivitet for både børn og voksne. Men nogle gange kan det være svært at få børnene til at deltage og blive engagerede i processen. Det er her, legemad kommer ind i billedet. Legemad er ikke kun sjovt, men det er også en lærerig måde at introducere børn for nye ingredienser og lære dem om ernæring. I denne artikel vil vi give dig nogle opskrifter på legemad, som du kan lave sammen med dine børn. Vi starter med at lave frugt- og grøntsagsdyr og fortsætter med at lave pizzamuffins med sjove toppings. Lad os komme i gang med at blive kreative i køkkenet!

Opskrifter til børn:

Det kan være en udfordring at få børn til at spise sundt og varieret, men med legemad kan det blive en sjov og lærerig oplevelse. Her er to opskrifter, som børnene vil elske at lave og spise.

Frugt- og grøntsagsdyr er en sjov måde at få børnene til at spise mere frugt og grønt. Skær f.eks. en agurk i skiver og lad børnene lave deres eget insekt ved at tilføje gulerødder som ben og blåbær som øjne. Brug fantasien og lad børnene lege med maden, mens de spiser.

Pizzamuffins med sjove toppings er en nem og sjov måde at lave pizza på. Lav en portion pizzadej og fordel den i muffinforme. Lad børnene vælge deres egen topping, f.eks. skinke, peberfrugt, tomat og ost. Bag pizzamuffinsene i ovnen og lad børnene pynte dem med ekstra grønt, mens de er varme.

Legemad er en god måde at introducere børnene til forskellige ingredienser og smage på en sjov og lærerig måde. Prøv det selv, og se hvordan børnene vil elske at være med i køkkenet.

– Frugt- og grøntsagsdyr

At skabe dyrefigurer ud af frugt og grøntsager kan være en sjov måde at introducere børn for sunde snacks og samtidig stimulere deres kreativitet. Med nogle få enkle redskaber som knive og tandstikkere kan man lave alt fra mariehøneæbler til agurkeslanger. Det er også en god måde at lære børn om forskellige frugt- og grøntsagsarter og deres former og farver. Det er vigtigt at huske på, at små børn altid skal overvåges, når de arbejder med knive og andre skarpe redskaber.

– Pizzamuffins med sjove toppings

Pizzamuffins med sjove toppings er en sjov og lækker måde at få børnene med i køkkenet på. De små muffins kan nemt gøres til en sjov aktivitet ved at lade børnene vælge deres egne toppings og lave deres egne personlige pizzaer. De kan fx lave en pizza med deres yndlingsgrøntsager, eller de kan vælge at lave en pizza med en masse forskelligt fyld, som de kan dele med vennerne. Det er en god måde at lære børnene om smage og teksturer, og samtidig få dem til at spise mere grønt. Prøv også at lave forskellige typer dej, fx fuldkornsdej eller glutenfri dej, for at tilpasse opskriften til forskellige kostbehov. Pizzamuffins med sjove toppings er en sjov og lækker måde at få børnene til at spise sundt og lære om madlavning.